Grad NOVSKA Službene stranice

Memorijalni turniri u Uštici i Novoj Subockoj

U nedjelju, 2. kolovoza održan je 23. memorijalni turnir u organizaciji ŠNK „Tomislava“  iz Nove Subocke koji se održava u znak sjećanja na branitelje poginule u Domovinskom ratu. Obitelji poginulih branitelja, Jambrišak, Đama, Kumpf, Babić, Šubr, Čaja i Gračaković, nazočile su turniru i iz prvih redova su bodrile igrače. Turnir je započeo u subotu,  1. kolovoza odavanjem počasti poginulim braniteljima, molitvom na groblju u Novoj Subockoj.
Prvo mjesto, na oduševljenje organizatora, osvojio je NK „Tomislav“iz Nove Subocke, drugo mjesto zasluženo je osvojio NK „Croatia“ Stara Subocka, treće mjesto NK „Nafta“ Kozarice, dok je četvrto mjesto zauzeo NK „Naprijed“ Krapje. Gradonačelnik Vlado Klasan čestitao je svim igračima, te im se zahvalio na ustrajnosti u očuvanju uspomena na naše poginule branitelje. Svim ekipama uručeni su pehari, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak uz druženje. 
U Uštici je, također  istoga dana, povodom obilježavanja VRA „Oluja“ i Dana domovinske zahvalnosti održan „Memorijalni nogometni turnir“ za poginule hrvatske branitelje iz Uštice- Čedomira Lapčevića, Milana Jugovića i Antuna Šimičića, pod pokroviteljstvom Općine Jasenovac.