Grad NOVSKA Službene stranice

"Mini Pak" Garešnica i "Sloga" Nova Gradiška najuspješnije ekipe 14. ZMT Novska

Predvođeni najboljim igračem turnira Kraljevićem i domaćim vratarom Šepovićem, nakon dvije godine malonogometna ekipa "Mini Pak" iz Garešnice po drugi put osvaja Zimski malonogometni turnir u Novskoj. U finalnoj utakmici savladali su ekipu "HSS Novska" rezultatom 3:2 i zasluženo ponijeli pehar i novčanu nagradu sponzora Grada Novske u iznosu od 20.000 kn.

Dobro popunjeno gledalište u Školskoj sportskoj dvorani imalo je priliku uživati u finalnom dvoboju u kojem "Mini Pak" nije dozvolio iznenađenje, premda se "HSS Novska" u većem dijelu susreta predstavio kao ravnopravan takmac. Treće mjesto pripalo je ekipi "Automobili Nikšić – Cvjećarnica Lampaš" iz Siska, te četvrto "Santa Domenica All Star" iz Zagreba. Pehare i nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručili su u ime sponzora gradonačelnik Vlado Klasan te ispred organizatora turnira NK "Libertas" Novska, predsjednik Vedran Mihaljević. Najbolji igrač turnira je Matej Kraljević (Mini Pak), najbolji vratar Mihael Jugović (HSS Novska), i najbolji strijelac Miroslav Vasik (Auto škola DDM). U veteranskom dijelu turnira u finalnoj utakmici ekipa "Pizzeria Palermo" Garešnica s rezultatom 4:2 savladala je ekipu "Simora".
Kao i prethodnih godina veliko zanimanje privukao je dio turnira za mladež, a natjecanje se održalo u dvije uzrasne kategorije – mlađih pionira i limača. U obje kategorije mladi nogometaši "Sloge" iz Nove Gradiške prikazali su najkvalitetniji nogomet i zasluženo nose titulu pobjednika ovogodišnjeg natjecanja. U kategoriji mlađih pionira bili su uspješniji od svojih vršnjaka iz ekipe "Garić" Garešnica, a u konkurenciji limača od ekipe "Segesta 1" iz Siska. Također, u obje konkurencije treće mjesto osvojili su domaćini, "Libertas" Novska.


Kod mlađih pionira za najboljeg igrača proglašen je Dorian Trčić (Sloga), za vratara Gabriel Žlender (Garić), i za najuspješnijeg strijelca Marko Rogulja (Libertas". U konkurenciji limača najbolji grač turnira je David Pavlina (Sloga), najbolji vratar Fran Radišić (Segesta 1), i najuspješniji strijelac Mateo Stazić (Sloga). Medalje i pehare mladim igračima u ime organizatora uručio je Vedran Mihaljević.
Lijep nogomet i dobra organizacija krasili su ovogodišnje 14. po redu izdanje malonogometnog turnira u Novskoj, a organizator, NK "Libertas", uz zahvalu medijskim sponzorima "Sportskim novostima" i RPN-u, najavio je već za kraj ove 2016. godine jubilarno petnaesto okupljanje na zimskom malonogometnom turniru u Novskoj.