Grad NOVSKA Službene stranice

Najuspješniji sportaši Sisačko-moslavačke županije u 2017. godini

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, u Sisku je održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportašica i sportaša Sisačko-moslavačke županije za 2017. godinu. Sportska zajednica SMŽ je brojna, ima 264 članice te 48 školska sportska društva.

- Što se tiče samo školskog sporta imamo prijavljeno 680 ekipa u 12 sportova i to u konkurenciji učenika petih i šestih razreda, sedmih i osmih razreda i učenika srednjih škola, naglasio je Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije. 

Među nagrađenim su i oni najmlađi, olimpijci Dječjeg vrtića Sisak Stari, pobjednici 16. olimpijskog festivala dječjih vrtića za SMŽ dok su kod osnovnih škola najuspješniji ŠSD „Ribari“ OŠ „Braća Ribar“ iz Siska, a kod srednjih škola ŠSD „Gimnazijalac“ Gimnazije Sisak.

Najuspješnija muška ekipa u 2017. godini, su hrvači Hrvačkog kluba Petrinja, a  najuspješnija ženska ekipi su članice Stolnoteniskom klubu „Mladost“ iz Petrinje. Najuspješniji sportaš je Pavle Puklavec iz Hrvačkog športskog kluba Sisak,  najuspješnija sportašica je Elena Pazman iz Atletskog kluba „Moslavina“ Kutina, a priznanje je primila i trenerica, Viktorija Mrđenović iz Kajak kanu kluba Hrvatska Kostajnica

Posebne nagrade uručene su  Športsko ribolovnoj udruzi „Bjelka“ Sunja, a nagradu je primio i Dalibor Andres, član  Ronilačkog kluba Sisak,

Sportske nade SMŽ su Katarina Sekulić, košarkašica iz Petrinje, Lucija Mežnarić i Filip Bezjak iz Badmington kluba Novska, Josip Lenac, kajakaš iz Hrvatske Kostajnice, Karlo Kodrić, hrvač iz Siska, Leonardo Papić, malonogometaš iz Petrinje, Marko Majer iz Atletskog kluba Moslavina Kutina, Matko Dražić, sportski ribolovac iz Sunje, Mihael Prelesnik, atletičar iz Jasenovca i Fran Lončarić, rukometaš iz Kutine.

Nagrade su uručili Ivi Žinić, župan, Ivanka Roksandić, predsjednica županijske Skupštine, zamjenici župana, Roman Rosavec i Ivan Celjak, pročelnik županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport Darjan Vlahov kao i Josip Šimunović.

Čestitajući najboljim sportašicama i sportašima županije, župan Ivo Žinić istaknuo je važnost bavljenja sportom.

- Naravno, kroz sport promoviramo i natjecateljski duh među mladima te da budu što je moguće bolji. Kroz sport se stvaraju i vrijedne navike, među ostalima i radne navike, što je vrlo bitno. Županija izdvaja značajna sredstva za Zajednicu sportskih udruga i saveza, naročito da omasovimo onaj najširi način bavljenja sportom, a naravno, pomažemo i naše klubove, rekao je župan, zaželjevši svima još bolje rezultate.