Grad NOVSKA Službene stranice

Najviša ocjena za transparentnost proračuna Gradu Novska

Najviša ocjena za transparentnost proračuna Gradu Novska

Nakon provedenog istraživanja „svih elemenata vezanih uz transparentnost financijskih dokumenata“, analizom proračunske transparentnosti županija, gradova i općina na području Republike Hrvatske, Institut za javne financije objavio je listu uspješnosti.

Grad Novska je dobio priznanje za transparentnost lokalnog proračuna. Četvrtu godinu za redom Proračun je ocijenjen najvišom ocjenom u istraživanju koje provodi Institut za javne financije. U istraživanju se proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenim na mrežnim stranicama:

  • Izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2018.
  • Izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2019.
  • Prijedlog proračuna za 2020.
  • Izglasani proračun za 2020.
  • Proračunski vodič za građane za 2020.

Odgovorno i uspješno upravljanje gradskim proračunom Grada Novske komentirala je Marica Vitković, pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Grada Novske. Pročelnica ovaj Odjel vodi petnaest godina, a kako što je već rečeno, ovo je četvrta godina za redom kako Grad Novska dobiva “peticu“ za transparentnost Proračuna. 

Naglasila je kako joj je „drago što  je proračun Grada Novska ocijenjen visokom ocjenom i da je Proračun transparentan i otvoren za građane“.

TONSKI PRILOG: Marica Vitković