Grad NOVSKA Službene stranice

Napreduje gradnja Upravne zgrade tvrtke „Vodovod“ u Poduzetničkoj zoni

Od polaganja kamena temeljca za novu Upravnu zgradu „Vodovoda“ u Poduzetničkoj zoni „Novska“, nije prošlo niti mjesec dana, a već se naziru obrisi zgrade.  Kamen temeljac na prigodnoj svečanosti postavio je Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, a tom prigodom u nazočnosti župana Ive Žinića, gradonačelnika Marina Piletića, Maria Filipovića, direktora Vodovoda te Maria Pranića, direktora „Venka gradnja“ iz Novske koji su izvođači radova, rečeno je kako bi poslovi mogli biti završeni i prije roka. 

Rok gradnje predviđen je u trajanju od 12 mjeseci, a prema sadašnjoj dinamici, građevinski radnici, zaposlenici tvrtke usprkos ljetnim vrućinama skraćuju najavljeni rok.

Početkom slijedećeg tjedna betonirati će se prva ploča, zgrade koja bi s prizemljem i potkrovljem kada se završi  imala 290 metara prostornih površine. Upravna zgrada s oko 3 milijuna kuna podiže se vlastitim sredstvima Vodovoda. U kasnijoj fazi građenja u planu je izgradnja skladišnih i garažnih objekata u krugu tvrtke.