Grad NOVSKA Službene stranice

Nastavljaju se radovi na kanalizacijskoj odvodnji

Nastavljaju se radovi na kanalizacijskoj odvodnji

Nakon što su tijekom druge polovice ožujka privremeno obustavljeni radovi zbog razloga koronavirusa, na izgradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, ovih dana djelatnici tvrtkom Palir d.o.o. iz Zagreba nastavili su sa započetim poslovima. Nastavljaju se radovi koji su krenuli u ožujku polaganjem cijevi za kanalizacijsku odvodnju  profila 300 milimetara i šahta u Ribičkoj ulici u Bročicima, te radovi u Kolodvorskoj ulici u blizini željezničkog kolodvora,  za novi cjevovod vodovodne mreže.

U kanale će se položiti cijevi profila 160 i 110 milimetara, ukupno oko 13 kilometara cjevovoda u Novskoj. Tijekom izvođenja radova na  vodovodnoj mreži pokušat će se što je više moguće osigurati nesmetana vodoopskrba svih postojećih korisnika, te se  ne očekuju veći prekidi vode za vrijeme radova na rekonstrukciji.

Pored navedenog, projekt  Aglomeracije Novske, „obuhvaća izgradnju sustava odvodnje u ukupnoj dužini od nešto više od 42 kilometra u dijelovima Novske koji još nemaju izgrađenu kanalizacijsku mrežu te u naseljima Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i u dijelu Rajića“, kazao nam je Mario Filipović, direktor Vodovoda.

Filipović je kazao kako će narednih dvije godine trajati opsežni radovi te će se , „s više ili manje intenziteta puno kopati i graditi, što znači da će biti buke i prašine, a vjerojatno i posebnih regulacija prometa“.