Grad NOVSKA Službene stranice

NK

NK "Sokol" Rajić novi član 1. ŽNL

Iz Nogometnog središta Novska doznajemo da kvalifikacije za popunu 2. ŽNL će se odigrati 28. lipnja, te 1. i 5. srpnja. U međusobnim susretima po jednokružnom bod sustavu snage će odmjeriti NK "Zeleni Brijeg" (NS Sisak), NK "Jelengrad" (NS Kutina) i NK "Una Mladost" (NS Novska). Najbolji od njih, steći će pravo na ulazak u 2. ŽNL.
Naime, slijedom odluke IO NSSMŽ-e o proširenju 2. ŽNL sa 12 na 14 klubova ukazala se potreba da još jedan klub iz trećih ŽNL kroz kvalifikacije ostvari pravo na ulazak u 2. ŽNL. Zeleni Brijeg i Jelengrad drugoplasirani su klubovi u svojim ligama, dok je Una Mladost to pravo stekao kao treći jer je drugoplasirani NK "Tomislav" (Nova Subocka) odustao zbog toga što nema potreban sustav mladeži.
NK "Sokol" Rajić također je kao drugoplasirani klub u 2. ŽNL stekao pravo i prihvatio ponudu da pređe u 1. ŽNL. jer je NK "Pešćenica" kao prvoplasirana odustala iz istog razloga kao i NK "Tomislav".
Raduje vijest što je NK "Sokol" novi član 1. ŽNL, jer se radi o dobro organiziranom klubu koji ima dobre uvijete kao i odličan rad sa djecom, što pokazuju i rezultati u posljednjih nekoliko sezona. Iako je 1. ŽNL dosta zahtjevnija od ostalih županijskih liga, treba vjerovati da će čelni ljudi i igrači NK "Sokola" iskoristiti ovaj povijesni uspjeh kluba te da 1. ŽNL neće biti prolazna epizoda već dugoročni cilj kojega mjesto Rajić kao centar istočnog dijela Grada Novske i zaslužuje.