Grad NOVSKA Službene stranice

Nova zapošljavanja kroz program Mjera javnih radova i potpore za samozapošljavanje

Ugovore o radu kroz Mjere  programa javnih radova nedavno je potpisalo 16 dugotrajno nezaposlenih e osoba, a posao je dobilo još 8 nezaposlenih  iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i oni koji se nalaze u nepovoljnijoj  poziciji na tržištu rada.

Među potpisnicima Ugovora je i Ana Erjavec, koja će početi raditi nakon osam  godina bez posla  ili povremenih zapošljavanja, kaže kako će plaća koju će konačno primati, pomoći  kućni standard i otplatu dugovanja.

Kroz razne projekte financirane sredstvima Europske unije i Ministarstva, otvoreno je u zadnjih nešto više od godinu dana 130 radnih mjesta.

- Obrazujemo mlade ljude i stvaramo novi tim koji treba generirati ubrzani rast Grada Novske, -naglašava Marin Piletić, gradonačelnik.

Jedna od Mjera smanjenja nezaposlenosti  su i Potpore  za samozapošljavanje,  nepovratna sredstva za poduzetnike početnike u visini sto tisuća kuna, 55 tisuća koje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, a 45 tisuća kuna dodjeljuje Grad Novska.

Potpisivanjem ugovora i mogućnost dobivanja sredstava za otvaranje obrta nedavno  je iskoristilo troje poduzetnika početnika, a ugovore je potpisalo s još troje vlasnika, Kaja Kaurin i Lorena Radmanić za ugostiteljstvo  te Matija Grgić za proizvodni obrt,  proizvodnju drvenih paleta i šumske poslove. Plan mu je zapošljavanje i dva djelatnika, a kako kaže, plasman proizvoda ima osiguran.    

Istaknuvši kao je projekt potpore  za samozapošljavanje  jedan od najdražih projekata gradske uprave, gradonačelnik očekuje i nova potpisivanja  s poduzetnicima početnicima.