Grad NOVSKA Službene stranice

Novi poslovni prostori Razvojne agencije NORA – mjesto novih planova i projekata

Novi poslovni prostori Razvojne agencije NORA – mjesto novih planova i projekata

Razvojna agencija NORA Novska mijenja adresu, iz dosadašnjih prostora u ulici Kralja Tomislava 4, sele u novi poslovni prostor u ulici Potočna 25, preuređeni dio zgrade Gradskog komunalnog poduzeća Novokom.

U moderno i funkcionalno uređenim prostorima još traje završno dotjerivanje, razmješta se oprema, puno je još kartonskih kutija s poslovnim dokumentima koje treba složiti u uredski namještaj , postavljaju se biljke koje će dodatno oplemeniti prostore i biti dodatak radnom okruženju.

NORA je s radom započela prije dvije godine,u tom su periodu uspješno realizirani brojni projekti, 91 poslovni plan s 150 radnih mjesta, preko 90 projekata vrijednosti od 107 milijuna kuna i  50 novih radnih mjesta.

Samo Intervencijskim planom u vrijednosti od 12 milijuna Eura, koji s realizacijom treba započeti naredne godine, rezultirati će poduzetničkim, poljoprivrednim, sportskim, turističkim i kulturnim objektima i sadržajima.

Rad Razvojne agencije NORA organiziran je kroz tri odjela, odjel za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, odjel edukacije i marketinga te odjel za razvoj i EU fondove.

Kako je napomenula Vida Iličić, ravnateljice Razvojne agencije NORA, „u početku smo morali stvarati navike poduzetnika i gospodarstvenika da koriste naše usluge“, a preseljenjem u nove prostore otvara se daljnja suradnja i rast broja klijenata.

"Nastojimo povezivati naše poduzetnike i gospodarstvo na području Grada Novske, u cilju poslovanja i razvoja lokalne zajednice. Ono na što stavljamo naglasak u narednom razdoblju je poduzetništvo, nastavljamo suradnju s poduzetnicima početnicima, pratimo njihov razvoj, ali se i fokusiramo na postojeće poduzetnike", naglašava Vida iličić.

Poslove opremanja i interijera uradile su domaće tvrtke.

Uređenje i opremanje interijera povjereno je domaćim tvrtkama, tvrtki  „MMM Vukelić“ Brestača,  vlasnika Marijana Vukelića, tvrtki s preko četvrt stoljeća uspješnog poslovanja u drvnoj industriji, ali i poduzetniku početniku čije su poslovne planove kreirali, „EGRO interijeri“, stolarski obrt, vlasnik Sandro Egredžija iz Novske.

Svečano otvorenje poslovnih prostora Razvojne agencije NORA u Potočnoj 25, biti će u petak, 14. veljače u 13 sati.