Grad NOVSKA Službene stranice

Novi standardi za učenike Srednje škole Novska – od nove školske godine rad u jednoj smjeni

Početak školske godine učenike Osnovne i Srednje škole u Novskoj očekuju uređeni prostori i promjene. Nakon što je ranijim ulaganjem Sisačko moslavačke županije promijenjena vanjska stolarija,  neke učionice su kroz nove radove pregrađene, uređen je parket, a najveća promjena za učenike i profesore  Srednje škole Novska je rad u jednoj smjeni.  

Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović, kaže kako to za  tristotinjak učenika donosi puno toga, nove standarde i  rad u dopodnevnim satima, što je za školu i značajna energetska ušteda.

Završne radove obišao je i Roman Rosavec, zamjenik župana, istaknuvši ulaganje u školstvo kao jedan od prioriteta županije. Sisačko moslavačka županije i u proteklom periodu je dosta ulagala za poboljšanje rada u Osnovnoj školi Novska, ravnateljica Antonija Mirosavljević navodi  rekonstrukciju zgrade bivše streljane za rehabilitacijski centar, uređenje školske kuhinje, a od početka jeseni i uređeno vanjsko školsko igralište.

Gradonačelnik Marin Piletić je rekao kako će se uraditi i pristupni put prema rehabilitacijskom centru, za nesmetan prilaz djeci s poteškoćama u razvoju koja pohađaju nastavu u objektu centra, a kao  kapitalna investicija zasigurno je energetska obnova zgrade Osnovne škole Novska.

Pri završetku su i radovi na uređenju prostora i učionica za potrebe Katoličke škole u Novskoj. Od ove jeseni s nastavom u toj novoj obrazovnoj ustanovi u Novskoj, školanje započinje 13 učenika prvašića.