Grad NOVSKA Službene stranice

Novi Ugovori potpore za postojeće poduzetnike – sredstva za kupnju opreme u poslovanju

Raste broj radnih mjesta i investicija u Novskoj. Tome doprinosi Mjere potpora Grada Novske, Županije i HZZ-a, a uz pomoć Grada Novske i Razvojne agencije NORA, otvaraju se nove tvrtke i poduzeća, sredstvima koja su pomoć kod  započinjanja posla  i vlastitih obrta.

Kako ističe gradonačelnik Marin Piletić, „prepoznatljivim mjerama za razvoj poduzetništva, ne samo na području Županije nego već i na nacionalnoj razini, Novska se uvrstila na drugo mjesto po izdvajanju za poduzetnike početnike, za poduzetnike u gaming industriji, za postojeće poduzetnike“, a potporama male vrijednosti pomažu i daljnje poslovanje postojećih tvrtki“. Jedna od mjera je i pomoć Grada i Županije u sufinanciranju kamatne stope na poduzetničke kredite.

TON: Marin Piletić

U tekućoj godini, kroz Mjeru 2. Podmjeru 2.1 i 2.2, dodijeljeno je 940 tisuća kuna za poduzetnike početnike, 750 tisuća kuna za tvrtke u gaming sektor, te oko dvjesto tisuća kuna potpora postojećim poduzetnicima kroz Mjeru 3. Podmjeru 2.1.

Ugovore o dodijeli nepovratnih sredstava male vrijednosti, ovaj tjedan potpisala su još četiri poduzetnika, za trošak kupnje opreme za obavljanje djelatnosti.

Broj radnih mjesta bi se uskoro mogao povećati, pema očekivanju, trebali bi početi radovi na prvoj proizvodnoj investiciji u Poduzetničkoj zoni „Novska. Riječ je od tvrtki Phyox d.d. iz Zagreba koja će graditi pogone za uzgoj mikro algi za medicinske svrhe i kozmetičke preparate. Prema Poslovnom planu vrijednosti investicije je oko 8,9 milijuna Eura, proizvodni pogoni realizirati će se u dvije faze, a prema riječima investitora, zaposlilo bi se oko tridesetak radnika na neodređeno vrijeme.