Grad NOVSKA Službene stranice

Novljanski vatrogasci sudjelovali na intervencijama u Živogošću

Novljanski vatrogasci sudjelovali na intervencijama u Živogošću

Vatrogasci s područja Grada Novske, koji su sudjelovali na dislokaciji za 2015. godinu okupili su se u četvrtak, 24. rujna u Vatrogasnom domu u Novskoj. Novljanski vatrogasci sudjelovali su u projektu "Dislocirane snage iz kontinenta u Priobalju za 2015. godinu" s ukupno 10 DVD-a, a ovaj projekt bio je od velikog interesa za Republiku Hrvatsku. Dislokacija je trajala od 26. lipnja do 3. rujna, izmjenjivali su dežurstva u pet smjena po tri vatrogasca 24 sata dnevno, s našim vatrogasnim vozilom, a bili su raspoređeni u Živogošće, u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Predsjednik VZG-a Novska Davor Štimac u svom obraćanju zahvalio se nazočnima koji su sudjelovali na spomenutim dislokacijama, te je istaknuo da su tri vatrogasne ekipe, uz financijsku potporu Grada, sudjelovale na vatrogasnom izazovu u prijateljskom gradu Mengenu.

"Ponosan sam što mogu biti među ljudima koji svoje slobodno vrijeme, svoju ljubav prema našem kraju i domovima prenose kroz ovakva djela, sudjelovanjem na dislokacijama, raznim intervencijama i moram napomenuti da je njihova požrtvovnost priznata i od susjednih Općina i Gradova."- rekao je u svom obraćanju gradonačelnik Vlado Klasan.