Grad NOVSKA Službene stranice

Novljansko jezero inspiracija likovnim umjetnicima

Novljansko jezero inspiracija likovnim umjetnicima

Po prvi puta na Novljanskom jezeru, u subotu 13. lipnja okupili su se članovi Društva likovnih autora Novska (DLAN) na likovnoj koloniji u okviru manifestacije „Ljeto u Novskoj“. 
Petnaestak likovnih umjetnika slikalo je motive krajolika Novljanskog jezera, koje su doživjeli na svoj maštovit umjetnički način. 
Nekoliko umjetnika poput Milana Čorka. Zlatka Žagara, Daniele Vuković, Viacheslava Krivitskog već je organiziralo niz izložbi i sudjelovalo na brojnim likovnim kolonijama. Neki od članova po prvi puta su pokazali svoja umjetnička dostignuća poput Katice Perković i Ivice Čukelja koji su u razgovoru s iskusnijim kolegama već dobili pozitivne kritike za svoje radove. 


Likovnom kolonijom u kojoj je sudjelovalo petnaestak umjetnika ostvarena su dva cilja;
Prvi je organizacijski iskorak budući je riječ o prvoj takvoj aktivnosti novog DLAN-a, a drugi je približiti prirodu u svoj njenoj ljepoti našim sugrađanima gledano očima umjetnika. Lokalitet Novljanskog jezera u potpunosti je zadovoljio kreativni duh naših autora likovnim radovima koje su poklonili Turističkoj zajednici Grada Novske za daljnje aktivnosti- rekao je predsjednik društva Žan Žafran. Ujedno je najavio i nove aktivnosti od kojih će prva biti 27. lipnja u Lipovljaniam kada će se održati skupna izložba DLAN-a. 


Na likovnoj koloniji sudjelovali su Andrea Bogatić, Miroslav Lovčanin, Katica Perković, Ivica Čukelj, Daniela Vuković, Željko Žunić. Milan Čorak, Ilija Gregorić, Viacheslav Krivitski, Dubravko Maleg, Vjekoslav Marenčić, Štefica Oljača, Zlatko Žagar, Melani Vidas Katušić i Žan Žafran. 
Likova kolonija plod je dobre suradnje DLAN-a i Turističke zajednice što je doprinijelo i humanitarnom karakteru kolonije jer će svi radovi uskoro biti izloženi na prodajnoj izložbi kako bi se prihodom od prodaje pomoglo potrebitima- rekla je voditeljica TIC-a Novska Milijana Dižep Margetić. 


Likovnu koloniju posjetio je i gradonačelnik Vlado Klasan koji je izrazio zadovoljstvo odazivom umjetnika na likovnu koloniju rekavši kako mu je drago što se u posljednje dvije godine puno događaja odvija prvi puta. Novljansko jezero tijekom ljetnih mjeseci ponudit će još brojne zabavne i kulturne sadržaje kako bi se privukao što veći broj posjetitelja- izjavio je gradonačelnik.