Grad NOVSKA Službene stranice

Novska bez oboljelih od koronavirusa - samoizolacija za povratnike s rada iz inozemstva tijekom blagdana

Novska bez oboljelih od koronavirusa - samoizolacija za povratnike s rada iz inozemstva tijekom blagdana

Uz dezinfekcijska sredstva i držanja preporučenog razmaka, Stožer Civilne zaštite Grada Novske održao je svoju treću sjednicu.

O najnovijim odlukama nacionalnog i županijskog Stožera, članove Stožera Civilne zaštite Grada Novske je upoznao je Siniša Kesić, načelnik.

Kako je rekao, u izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak sada je smješteno 5 pacijenata oboljelih od koronavirusa, „od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na novi koronavirus pozitivne“. 

"Novooboljelih nema, a  na području Grada Novske nema oboljelih. Povećava se broj osoba pod zdravstvenim nadzorom te je trenutno 370 osoba s područja Sisačko moslavačke županije pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije kod kuće" – naglasio je Kesić.

Apelira na odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje, te je uputio poziv obiteljima gdje se očekuje dolazak njihovih članova s rada u inozemstvu za blagdane "njima treba osigurati samoizolaciju u trajanju od 14 dana, ali i da kod prvog kontakta ne dođe do osobnog kontakta" 

TONSKI PRILOG: Siniša Kesić

Kesić poziva i na praćenje lokalnih medija koji će objavljivati novosti vezane za epidemiju koronavirusa, ali i da se oko nejasnoća građani mogu obratiti u gradsku upravu. 

Kako je bilo slučajeva kršenja propisanih mjera provedbe zdravstvenog nadzora, rečeno je kako će sve provjeravati djelatnici Policijske postaje Novska. Načelnik Jure Klišanin ponavlja kako je i granični prijelaz kod Jasenovca zatvoren, policijski djelatnici pojačano obilaze cijelo područje, a oko migrantske krize dodaje, kako migranata nema na području PP Novska. 

TONSKI PRILOG: Jure Klišanin