Grad NOVSKA Službene stranice

Obilježen 40. rođendana Dječjeg vrtića "Radost Novska"

Dječji vrtić "Radost Novska" je tijekom posljednih nekoliko dana raznolikim programom obilježavao 40. godina svoga rada, gdje su posjetitelji mogli vidjeti izložbu pod nazivom "Kreativni izričaji djece i odgojitelja" te posjetiti "Dane otvorenih vrata".  Kao posljednja manifestacija tim povodom održan je svečani program u sportskoj dvorani Srednje škole Novska pod nazivom “40 godina radosti u srcu”.

Na početku svečanosti sve prisutne je pozdravila ravnateljica vrtića “Radost Novska” Dijana Kadliček i pritom izjavila da su od početka osnutka vrtića pa sve do danas najvažnija stvar uvijek bili “mali dragocjeni biseri”, a to su djeca. Također je napomenula da sve djelatnike vrtića djeca svakodnevno obogaćuju na svoj poseban način. Pritom se zahvalila svima koju su kroz 40 godina pratili vrtić sa svojim dobrim namjerama i podrškama te se zahvalila i gradu Novska na velikoj podršci u radi i pritom zamolila gradonačelnika za par riječi.

Gradonačelnik Vlado Klasan je izrazio veliku čast što ima priliku pozdraviti sve prisutne te je čestitao svim djelatnicima i djeci 40. rođendan vrtića. Također je pohvalio dugodišnji rad i trud svih djelatnika dječjeg vrtića “Radost Novska” i zaželio im puno sreće u budućnosti. Između ostalih, u prepunoj dvorani prisutni su bili i zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević, voditeljica TIC-a Novska Milijana Dižep Margetić, ravnateljica Dječjeg vrtića “Iskrica” Lipovljani Marija Duda. Gledatelji su bili oduševljeni nastupima mališana te su ih nagradili gromoglasnim pljeskom. Na svoju su djecu posebno ponosni bili njihovi roditelji, koji su ih došli podržati u velikom broju. Uz sreću i veselje Dječji vrtić "Radost Novska" nastavlja s radom, i to vrlo odgovornim, jer ipak su djeca naša budućnost.