Grad NOVSKA Službene stranice

Obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila u srijedu, 29. rujna održana je prigodna svečanost u organizaciji Policijske postaje Novska, UHBDRPSMŽ – podružnica Novska i USJPDR Ris Kutina- podružnica Novska. 

Tom su prigodom kod spomen ploče ispred Policijske postaje Novska položeni vijenci i zapaljene svijeće poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim  braniteljima i pripadnicima MUP-a koji su stradali u Domovinskom ratu. Obitelji i kolege policajci PP Novska, predstavnici Udruga iz Domovinskog rata sa zastavama  Udruga i svojih ratnih postrojbi, predstavnici Grada Novske, Općina Jasenovac i Lipovljani, brojni građani i mladi, došli su prisjetiti se njihovog doprinosa slobodi i miru i odati im počast.

„Oni su dali svoj život za Hrvatsku u svetom Domovinskom ratu“ uklesano je na Spomen ploči za poginule pripadnike temeljne i specijalne policije Policijske postaje Novska, Predrag Škrbina, Željko Nikić, Zdravko Malnar, Darko Relić, Željko Šlat, Pejo  Mijadžiković, Stjepan Mihaljević i Mladen Jakovljević.

Molitvu kod Spomen ploče, predvodio je don Ivo Borić, policijski kapelan i vlč. Perica Matanović, župnik župe bl. Alojzija Stepinca.