Grad NOVSKA Službene stranice

Obilježen Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila u utorak, 29. rujna održana je svečanost u organizaciji Policijske postaje Novska, UHBDRPSMŽ-podružnica Novska i USJPDR Ris Kutina- podružnica Novska. 


Svečanost je započela svetom misom u kapeli u Bročicama koju je služio vlč. Milan Vidaković, a potom su kod spomen ploče ispred Policijske postaje Novska položeni vijenci i zapaljene svijeće poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim  braniteljima i pripadnicima MUP-a koji su stradali u Domovinskom ratu.  Svečanosti su nazočili gradonačelnik Vlado Klasan, zamjenici gradonačelnika Tomislav Baić i Vedran Mihaljević, zamjenik župana Marin Piletić, načelnica općine Jasenovac Marija Mačković i predsjednik Općinskog vijeća Jasenovac Zoran Prpić,  načelnik Općine Lipovljani Mario Ribar, načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin, pripadnici UHBDRPSMŽ-podružnica Novska i USJPDR- "Ris"Kutina- podružica Novska, umirovljeni policajci i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izvedbom himne "Lijepa naša domovino" koju je izvela Žana Josić, prigodnim glazbenim repertoarom svečanost je uveličao i zbor Glazbene škole Novska.