Grad NOVSKA Službene stranice

Obilježen dan sjećanja na pogibiju brestovljanskih branitelja

Obilježen dan sjećanja na pogibiju brestovljanskih branitelja

Na inicijativu Upravnog odbora DVD-a Brestača, u srijedu 8. listopada, u Voćarici na spomen obilježju, upriličeno je polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule branitelje iz naselja Brestača. Žitelji naselja Brestača i članovi DVD-a Brestača okupili su se kako bi odali počast Dragi Frankoviću, Darku Gudcu, Zdravku Grubiću i Josipu Koziću - braniteljima koji su dali život za neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku. 


"Dan pogibije naših Brestovljana je najtragičniji dan u povijesti sela, stoga nam je želja da iduće godine, uz Udrugu branitelja iz Brestače i pomoć Grada, dostojanstveno obilježimo ovaj dan."- rekao je zapovjednik DVD-a Brestača Kristijan Čutić. Počast poginulim braniteljima odao je i gradonačelnik Vlado Klasan izjavio je da se dan pogibije brestovljanskih branitelja do sada nije obilježavao na određenoj razini, te je sugerirao žiteljima Brestače da slijedeće godine pozovu župnika i dostojanstveno odaju počast.

"Zadovoljstvo mi je što konkretnim djelima pokazujemo koliko je stalo Gradskoj upravi da se branitelji ne zaborave i prenesemo taj osjećaj na mlađe naraštaje."