Grad NOVSKA Službene stranice

Odlična komedija

Odlična komedija "Ne igraj na Engleze" oduševila novljansku publiku

Satiričko kazalište "Kerempuh" nedavno je gostovalo u novljanskom Gradskom kinu s predstavom "Jazavac u Kerempuhu" odličnom satirom koja odražava trenutno stanje društva. Glumci Satiričkog kazališta Kerempuh česti su gosti na kazališnim daskama Gradskog kina, a u četvrtak, 4.veljače predstavili su se s komedijom "Ne igraj na Engleze". Autor predstave je Vladimir Đurđević, a za režiju su zaslužni Vinko Brešan i Željka Udovčić. Ova suvremena komedija od novljanske publike je izmamila dugotrajni gromoglasni pljesak, a osim što su sva mjesta u kinu bila dupkom popunjena i što se tražilo mjesto više, brojnim zainteresiranim građanima nije bio problem ni što su cijelu predstavu odgledali stojeći. Predstava govori o trojici prijatelja koji se klade na istu utakmicu s različitim rezultatima, te u iščekivanju nogometnih rezultata dolaze do raznih spoznaja, kako jedni o drugima tako i o  sebi samima. Uloge trojice prijatelja utjelovili su izvrsni Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović.


"Znam jako dobro ovu scenu i ovaj prostor" – ovim riječima obratio se Tarik Filipović u izjavi za RPN, a osim što je pohvalio publiku koja se odazvala u velikom broju, rekao je kako zbog prirode posla često gostuje u raznim krajevima Lijepe naše, te je naglasio kako nije čuo da se u bilo kojem drugom Gradu nudi ovako bogata kulturna ponuda. 
Toliko veliki broj besplatnih predstava? Tako nešto nisam susreo još niti u jednom Gradu, svaka vam čast- rekao je iznenađeni Tarik, koji se nakon predstave strpljivo fotografirao sa svojim obožavateljima kao i ostatak dobro nam znane glumačke postave, Hrvoje Kečkeš i Borko Perić. Gradonačelnik Vlado Klasan je izrazio zadovoljstvo zbog velike posjećenosti koja je za svaku predstavu sve veća, a  isto tako je i druženje s glumcima na domjenku poduže trajalo, što je  pokazatelj da je odluka gradske uprave o uvođenju besplatnih kazališnih predstava bila dobar potez.