Grad NOVSKA Službene stranice

Odobrena zadnja faza projektne dokumentacije obnove Knoppovog hotela – očekuje se 1.398.325,00 kn bespovratnih sredstava

Nakon što je projekt obnove bivšeg hotela Knopp uspješno prošao petu fazu ocjenjivanja kvalitete Grad Novska je u utorak, 14. veljače obaviješten kako je prihvaćena i šesta faza koja uključuje provjeru prihvatljivosti izdataka. Priprema projektne dokumentacije vezane uz obnovu bivšeg hotela Knopp sada je službeno prošla svih šest faza postupka dodjele bespovratnih sredstva.

Projektni prijedlog naziva „Klaster kulture na temeljima kulturne baštine povijesne jezgre Novske“ prijavljen je na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstva za grupu A. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta je 1.739.500,00 kn, a za provedbu istog za financiranje prihvaćeno je 1.398.325,00 kn bespovratnih sredstva. Donošenje Odluke o financiranju je posljednji korak koji je u nadležnosti Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije a ovisi o raspoloživosti financijskih sredstva za predmetni poziv.