Grad NOVSKA Službene stranice

Održan 13. Gospodarski sajam u Grubišnom Polju

Održan 13. Gospodarski sajam u Grubišnom Polju

Svečano otvorenje 13. Gospodarskog sajma sira održano je 21. studenog u Grubišnom Polju, gradu koji je poznat po sajmovanju i po proizvodnji sira, a funkcija sajma je pomoć razvitku gospodarstva i podizanje OPG-a na višu razinu.

Sajmu su nazočili zastupnici u europskom parlamentu Marijana Petir i Davor Ivo Stier, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, gradonačelnik Grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, zastupnik u Hrvatskom saboru Vedran Babić, te brojni gradonačelnici i načelnici među kojima i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. 

"Čestitam vam na tradiciji ovog sajma jer ja smatram da s ovog mjesta moramo poslati poruku da poljoprivreda mora biti strateška gospodarska grana u Hrvatskoj zato što hrvatski seljak još uvijek zna proizvoditi hranu na tradicionalan način i zato moramo pomoći poljoprivrednim proizvođačima."- izjavila je Marijana Petir, koja je ujedno i svečano otvorila ovaj sajam. 


Gradonačelnik Vlado Klasan je u srdačnom razgovoru sa europarlamentarkom Marijanom Petir dogovorio posjet Gradu Novskoj, u kojem bi održala predavanja vezana uz njen djelokrug rada, te će naši sugrađani imati priliku čuti njena iskustva i sugestije, ali i dobiti odgovore na pitanja koja ih zanimaju iz područja poljoprivrede. "Nadam se da će mi iskustva koja sam stekao u Grubišnom Polju pomoći u nekim segmentima u svrhu bolje organizacije naših manifestacija jer uvijek trebamo težiti boljem i kvalitetnijem."- rekao je gradonačelnik.