Grad NOVSKA Službene stranice

Održana probna vožnja za male bicikliste

Već nekoliko godina za redom u OŠ Novska pod vodstvom učiteljice tehničke kulture Melite Dam, provodi se akcija "Sigurno u prometu" u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim autoklubom i Policijskom postajom Novska. Akcija se provodi u svrhu osposobljavanja učenika  petih razreda za sigurnu vožnju biciklom.

Predavanje je održala djelatnica PP Novska Sunčica Leimpek koja je sve polaznike ove poučne akcije upoznala s pravilima za sigurnu vožnju biciklom. Na kraju školske godine polaznici pišu ispit, a svi koji ga uspješno polože dobivaju dozvolu kojom su osposobljeni za sudjelovanje u prometu kao biciklisti. U petak, 10. lipnja učiteljica Melita Dam, u suradnji s PP Novska odlučila je male bicikliste odvesti na probnu vožnju. Nakon kratke vožnje na jednom dijelu prometnice djelatnici PP Novska zaustavili su male bicikliste i od njih zatražili prometne dozvole na uvid. Cilj  vježbe bio je da učenici pokažu svoje znanje koje su stekli u ovoj akciji.

Tijekom protekle školske godine na Županijskom natjecanju u Sisku, učenik 5. razreda Ivan Ličanin osvojio je 1. mjesto u muškoj konkurenciji, te je sudjelovao  na državnom natjecanju "Sigurno u prometu 2016" u Puli, gdje je uspješno predstavio Osnovu školu Novska.