Grad NOVSKA Službene stranice

Osnovna škola Novska svečanom priredbom proslavila 256 rođendan

U povodu obilježavanja Dana Osnovne škole Novska u utorak, 16. svibnja, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Novska održana je  svečana priredba koju su pripremili učenici i djelatnici škole. Prije početka programa istaknuto je kako je OŠ Novska oduvijek  bila bitan čimbenik u kulturnom razvoju našeg Grada. Navedeno je kako je prošlo 256 godina od kako je prvi učitelj Ivan Markulin s entuzijazmom počeo poučavati novljansku djecu, u kući koja je prije bila skladište cigli. Također je naglašeno kako je novljanska škola uvijek imala visoku kvalitetu odgoja i obrazovanja, zahvaljujući učiteljima koji su tome posvetili svoj život.

Osnovna škola Novska danas broji 830 učenika i 100-tinjak djelatnika koji svake godine bilježe nove uspjehe. "Svime što ostvarujemo ili nam je u planu ostvariti želimo omogućiti učenicima da im nastava bude zanimljivija, suvremenija, a život u školi ispunjeniji, ugodniji i po mjeri njihovoj" – izjavila je ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević. Ove godine uvedeni su e-dnevnici, sve učionice opremljene su za suvremenu nastavu, u obnovu školske kuhinje uloženo je 300 tisuća kuna, uvedeni su kuhani obroci za učenike. Također je najavljeno kako od jeseni započinje kompletna energetska obnova škole u vrijednosti 7,5 milijuna kuna.

Pozdrave i čestitke nazočnim učiteljima, roditeljima i djeci uputio je i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, koji je istaknuo kako je Osnovna škola Novska ishodište obrazovanja u našem Gradu, dodavši kako je i Gradska uprava na čelu s njim prepoznala važnost poticanja obrazovanja. "Grad je izdvajao za besplatne udžbenike, stipendije svim učenicima s područja Grada, omogućili smo i dodatna sredstva za sve naše uspješne učenike jer ova mladost to zaslužuje, kao i svi djelatnici škole koji ostvaruju iznimne rezultate" – rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan. Svečanost su svojom nazočnošću uveličali i zaslanica predsjednice RH, pomoćnica odgoja, znanosti i obrazovanja Sanja Putica, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, načelnica sektora za zajedničke poslove i programe Ministarstva znanosti i obrazovanja Vera Šutalo, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Marin Piletić i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentina Opić.