Grad NOVSKA Službene stranice

"Pasija" – uskrsna izložba polaznika škole crtanja i slikanja u POU Novska

Pučko otvoreno učilište Novska odnedavno svim zainteresiranim građanima pruža mogućnost besplatnog podučavanja u okviru projekta škole crtanja i slikanja. Vidljive pomake polaznici su prezentirali već nakon 4 mjeseca usavršavanja tehnika, i to u povodu obilježavanja Valentinova. Drugu po redu izložbu, pod nazivom "Pasija" upriličili su u četvrtak, 13. travnja u galeriji POU-a, a izloženi radovi tematski su vezani uz nadolazeći najveći kršćanski blagdan.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji bezrezervno podržava rad svih kulturnih udruga na području grada, pa tako i likovne entuzijaste koji pohađaju ovaj tečaj. Nazočnim posjetiteljima obratila se i ravnateljica POU-a Valentina Opić, koja je pozdravila sve autore koji su sudjelovali u pripremi ove izložbe, kao i njihovog voditelja volontera Zlatka Žagara, kojemu je uputila posebnu zahvalu za uloženi trud i rad s polaznicima koji su polučili izvrsne rezultate.

Tom prigodom izjavila je kako je bila jako ponosna prilikom postavljanja izložbe, te se tada prisjetila njihovih početaka, zaključivši kako je kod polaznika vidljiv veliki napredak. "Škola crtanja i slikanja predstavlja veliki pomak za naš mali grad i društvo u cjelini i moram istaknuti da se u većini gradova ovakvi projekti naplaćuju u velikim iznosima, dok naši polaznici ovaj tečaj pohađaju besplatno" – naglasila je ravnateljica POU-a Valentina Opić. Likovnu večer su prekrasnim malodijama uveličale učenice Glazbene škole u Novskoj, Mirta Vončina na klaviru i Ivana Kuliš na flauti. Gost izložbe bio je DLAN-ovac Milan Čorak, koji je osim radova na platnu, izložio i pisanice oslikane uskrsnim motivima.