Grad NOVSKA Službene stranice

Petrinja će dobiti veteranski centar

Petrinja će dobiti veteranski centar

Ministarstvo branitelja izradilo studiju pred-izvodljivosti

Projekt uspostave veteranskih centara u Republici Hrvatskoj vrijedan 20 milijuna eura počinje se provoditi ove godine, a studiju pred-izvodljivosti projekta je izradilo Ministarstvo branitelja, koje je i sudjelovalo u pregovorima sa Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU glede izravne dodjele sredstava. Ministarstvo branitelja namjerava u Hrvatskoj graditi četiri centra u Daruvaru, Šibeniku i Sinju,a četvrti centar nalazit će se u Petrinji u bivšoj vojarni Zrin koja se nalazi u središtu Grada.

Tim povodom je u ponedjeljak 5. listopada, u maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji, održano svečano predstavljanje ovog projekta. Veteranski centri su osmišljeni kao ustanove koje bi hrvatskim braniteljima pružale sveobuhvatnu skrb, kao i članovima njihovih obitelji i civilnim žrtvama Domovinskog rata. Predstavljanju projekta nazočili su Ministar branitelja Predrag Matić, zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ, petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa zamjenicom Svjetlanom Lazić i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.
Ministar branitelja Predrag Matić, istaknuo je kako je koalicija predvođena SDP-om u proteklom mandatnom razdoblju izvršila sve obaveze i planove koje je imala u izbornoj kampanji.


Nakon predstavljanja projekta okupljeni su se zaputili prema bivšoj vojarni Zrin, gdje su Vesna Nađ, Predrag Matić i Darinko Dumbović, premijeru Zoranu Milanoviću ukratko pojasnili tijek i trajanje realizacije navedenog projekta.