Grad NOVSKA Službene stranice

Podružnica HSP-a Novska odala počast vukovarskim braniteljima

Podružnica HSP-a Novska odala počast vukovarskim braniteljima

Članovi podružnice Hrvatske stranke prava u Novskoj su, u utorak 25. kolovoza, zapalili svijeće na početku Vukovarske ulice u naselju Rajić, u znak sjećanja na sve žrtve grada Vukovara i poginule hrvatske branitelje. Molitvu je predvodio novi župnik Župe sv. Tome u Rajiću Josip Pendžić. 


24. kolovoza se već treću godinu za redom obilježava kao Dan hrvatskih branitelja grada Vukovara, kao spomen na sve žrtve grada, na branitelje koji su stali u obranu domovine, na poginule i njihove obitelji, ali i kao dan okupljanja preživjelih branitelja Vukovara '91. Tog dana je započela otvorena agresija na grad koji je bio napadnut sa svih strana, a JNA je formalno stala na stranu agresora, stoga se taj dan i službeno obilježava kao početak rata u Vukovaru. 


Predsjednik ŽV HSP-a Željko Soldo u izjavi za medije istaknuo je da je u Vukovaru poginulo više od 3 tisuće ljudi, oko 15 tisuća je ranjeno, te je dodao da HSP- podružnica Novska, svake godine obilježava ovaj datum, jer se '91. godine u Vukovaru dogodio genocid koji, kako kaže Soldo, nije dovoljno verificiran.