Grad NOVSKA Službene stranice

Pohvaljen rad i aktivnosti novljanskog Crvenog križa

Pohvaljen rad i aktivnosti novljanskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Novska, održalo je u četvrtak, 26. veljače svoju godišnju skupštinu na kojoj je članovima i gostima prezentiralo najznačajnije aktivnosti u 2014. godini i  plan rada za 2015. godinu.  Skupštinu je vodio ravnatelj novljanskog crvenog križa Zoran Prpić.

U svom izvješću o radu za proteklu godinu posebno je istaknuo veliki doprinos crvenog križa  u pružanju pomoći stanovništvu na poplavljenom području. Skupštini su nazočili i predstavnici društva Crvenog križa iz susjednih gradova Gline, Hrvatske Kostajnice, Topuskog, Gvozda, Nove Gradiške, Pakraca, Garešnice i Petrinje. Osim predstavnika društva Crvenog križa skupštini su  prisustvovali i predstavnici HGSS-a Novska, dobrovoljnih vatrogasnih društava  Novska, Lipovljani, Jasenovac,  Puska, te predstavnici Udruga mladih Krapje i Jasenovac. 
Pozdravne riječi na skupštini uputili su načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković, izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt i Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. 


Izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt u svom pozdravnom govoru naznačio je kako mu je izričito drago što novljansko društvo Crvenog križa pokazuje da kvaliteta rada ne ovisi isključivo o financijama nego o ljudima koji ga vode,  te dodao da ga posebno veseli što Grad prati i potiče njihov rad.  Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan obraćajući se nazočnima je rekao  kako Grad izdvaja puno više sredstava nego što je obvezan prema zakonu i dodaje kako će se sredstva za rad društva Crvenog križa Novska izdvajati i u budućnosti, te da neće biti umanjena. Gradonačelnik je novljanskom društvu Crvenog križa uputio čestitke na respektabilnim rezultatima i poželio puno uspjeha u daljnjem radu.