Grad NOVSKA Službene stranice

Popisan ugovor s izvođačem gradnje novog Dječjeg vrtića „Stribor“ na Ukladama

Ugovorom s izvođačem radova, tvrtkom DETMERS KONTEJNER d.o.o, iz Svetog Križa Začretje, Novsku očekuje još jedno gradilište i gradnja novog Dječjeg vrtića „Stibor“, na Ukladama.

Ugovor s izvođačem  u prostoru  Društvu arhitekata u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića, potpisali su, Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske i Maja Buconjić Barišić, direktorica tvrtke.

Potpisivanju ugovora vrijednog 4,7 milijuna kuna  bez PDV-a, nazočile su, Ljerka Vidaković, ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ Novska, zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš kao i arhitekt Tihomil Matković.

Nakon izrade Izvedbenog projekta, prvi radovi bi krenuli uskoro. Novi  gradski vrtić  primati će pet novih odgojnih skupina djece, a kako je rekao gradonačelnik, „nove generacije Vatrenih“. 

Veliki dan za Novsku, a kako su prostori Društva arhitekata smješteni na glavnom zagrebačkom trgu, ugovor je potpisna i na veliki dan za Hrvatsku, na dočeku Vatrenih, hrvatske nogometne reprezentacije, na trgu s kojeg je dopirala pjesma stotinu tisuća onih koji su došli pozdraviti naše srebrne.