Grad NOVSKA Službene stranice

Posjetitelji uživali u pjevu ptica na izložbi malih životinja

Izložba malih životinja i ove je godine, od 13.-15. studenog, bila upriličena u Društvenom domu u Brestači, zahvaljujući organizaciji Društva za uzgoj malih životinja u Novskoj. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, rekavši kako je ovu skupinu entuzijasta uvijek podržavao, te da će to činiti i dalje i ovim putem im je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu. 

Društvo za uzgoj malih životinja osnovano je 7. siječnja 1978. godine, upravo u Brestači, a koliko su aktivni možemo vidjeti iz samostalnih izložbi koje nam priređuju tijekom godine, uključujući i sada već tradicionalne, izložbe koje priređuju povodom Dana Grada. Ivan Moguš, predsjednik Društva za uzgoj malih životinja izjavio je da su posjetitelji izložbe imali priliku pogledati 180 golubova, 61 pticu, 24 kokoši, 2 zeca i 12 eksponata grlica, kojima su se predstavili izlagači iz Križevaca, Kutine, Daruvara, Siska, Lipika, Pakraca, Novske i bliže okolice. 

"Zahvaljujem se svim izlagačima, posebice vanjskim kojih je bilo preko dvadeset i gradonačelniku na potpori, jer bez njihove pomoći ne bi mogli organizirati ovu izložbu."- rekao je Ivan Moguš. Mnogobrojni posjetitelji s velikim oduševljenjem razgledali su izložbu, a bila je im je omogućena i kupnja ponekih primjeraka. Predsjednik društva odlučio je jednu ptičicu darovati kao poklon, te je tim činom razveselio jednog dječaka, koji je kući otišao s novim kućnim ljubimcem.