Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan sporazum – novi kilometri za rekonstrukciju, kreću radovi na županijskoj cesti kroz Plesmo

Potpisan sporazum – novi kilometri za rekonstrukciju, kreću radovi na županijskoj cesti kroz Plesmo

Obnova infrastrukture, cesta na području Grada Novske, jedan je od važnih aktivnosti novljanske gradske uprave.

Nakon do sada izvedenih radova na prometnicama, potpisivanjem Sporazuma između Stipe Šapine, ravnatelja Županijskih cesta i Marina Piletića, gradonačelnika Grada Novske, kreće se i u obnovu županijske ceste kroz naselje Plesmo prema naselju Stara Subocka.

- Biti će to novi kilometri rekonstruiranih cesta u partnerstvu sa ŽUC-om. Projekt je financiran u jednakim dijelovima, 50 posto Grad Novska, a ostala polovica iznosa financirana je od  ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije, naglasio je gradonačelnik.

Sredstva su osigurana, Županijska skupština je već prihvatila ovaj projekt, a prema riječima ravnatelja Šapine, raspisan je i Natječaj za izvođenje.

- Radi se o ukupno o  4,8 milijuna kuna, projekt se financira u jednakim dijelovima za rekonstrukciju ceste kroz Plesmo, u dužini od 2,7 kilometra, širine 4,5 metra. Osim radova asfaltiranja, izrade bankina urediti će se i odvodni kanali. Rok nakon početka radova je 100 dana do završetka, pojasnio je Stipe Šapina, ravnatelj.

Šapina dodaje kako će se u dužini 200 metara poboljšati i tehnički elementi županijske ceste, nagib zavoja na ulazu u Stari Grabovac iz pravca Novske, gdje se dogodilo više nezgoda.

Između ostalog istaknuo je i završnu fazu, uklanjanje nedostataka na županijskoj cesti 3250 kroz Bročice, nakon čega slijedi tehnički pregled i službeni prijem ceste.