Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan ugovor s izvođačem radova na nerazvrstanoj cesti kroz Staru Subocku

Potpisivanjem Ugovora o rekonstrukciji nerazvrstane ceste,  prometnice uz desnu obalu rijeke Subocka, mještani tog dijela naselja Stara Subocka, dobivaju uređenu prometnicu. Izvođač radova je Poduzeće za ceste Slavonski Brod, a Ugovor su potpisali, Marin Piletić, gradonačelnik i Sandra Opačak, direktorica tvrtke. 

Za rekonstrukciju ceste Grad Novska dobio je 5,3 milijuna kuna nepovratnih sredstava putem raspisanog natječaja Ministarstva poljoprivrede kroz projekt Ulaganje i gradnja nerazvrstanih cesta.

Prema riječima gradonačelnika, osim nerazvrstane ceste, uređivati će se i županijska cesta kroz Staru Subocku prema Plesmu, kaže, Županijska uprava za ceste ishodila je projekt rekonstrukcije pa se mogu očekivati i radovi na toj prometnici.

- U Staroj Subockoj namjera nam je obnoviti i više starih drvenih kuća, ranije je uređeno korito rijeke Subocka, obnavlja se mjesna kapela, a privatnom poduzetničkom inicijativom obnovio bi se i stari mlin na rijeci, rekao je Piletić.

PZC Slavonski Brod, izvođač je koji su i prije obavljali poslove na području Grada Novske. Kako su kazali, direktorica Sandra Opačak i Goran Gavranić, voditelj poslova, pripremni radovi u Staroj Subockoj krenuli bi uskoro, a kako djelatnici tvrtke intenzivno rade i na županijskoj cesti kroz naselje Bročice,  slijedeći tjedan očekuju i nanošenje asfaltne podloge na do sada obavljenim radovima na cesti.