Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan Ugovor za izgradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači

Potpisan Ugovor za izgradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači

Gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisao je u ponedjeljak, 30. kolovoza u Maloj vijećnici Ugovor s Petrom Majdandžićen, vlasnikom građevinsko-uslužnog obrta PE-GRA vezano za izgradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači. 

Predmet nabave je izgradnja nove mrtvačnice na mjesnom groblju Brestača, a izvođač Građevinsko-uslužni obrt PE-GRA odabran je nakon postupka javne nabave. Vrijednost radova 1.456.643,00kn bez PDV-a, odnosno 1.820.803,75kn s PDV-om, a sklopljen je na na 8 mjeseci, dok je rok za izvođenje radova 5 mjeseci.

Po potpisanom ugovoru gradonačelnik Piletić je izjavio kako se radi o dugo očekivanom objektu, a sredstva su osigurana u gradskom Proračunu. Brestača, jedno od najvećih gradskih naselja, do sad je imala zaista neprimjerenu mrtvačnicu, i ovim projektom Brestača će dobiti jednu od najljepših objekata te namjene.

Podsjetimo, na 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske usvojene su III. izmjene i dopuna Proračuna Grada Novske za 2021. godinu, a upravo vezanih za ovaj projekt. Pročelnica upravnog odjela za proračun i financije Marica Vitković prilikom izlaganja objasnila je zašto je došlo do izmjena i dopuna: "Razlog uvođenja ovih izmjena i dopuna prije svega završetak postupka javne nabave za izgradnju mrtvačnice u Brestači ,te osiguranje dodatnih sredstava za javno zaduženje."

Pojasnila je da je za mrtvačnicu u Brestači osigurano dodatnih 946,000,00kn ,te je u postupku javne nabave pristigla samo jedna ponuda. "Za radove je osigurana 821,000,00kn ,međutim za rashode stručnog nadzora i izradu izvedbenog projekta 125,000,00kn", naglasila je Vitković.