Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisan ugovor za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” vrijedan 3,7 milijuna kuna

Potpisan ugovor za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” vrijedan 3,7 milijuna kuna

Prošlog tjedna gradonačelnik Novske, Marin Piletić, s Ministarstvom rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisao je ugovor za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena – II faza” vrijedan 3,7 milijuna kuna.

Raspisan je i natječaj za zapošljavanje još 40 žena s područja Grada Novske, čime će se nastaviti pružati socijalna usluga pomoći za 400 korisnika.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ (UP.02.1.1.05).

Ishodi Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i vaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.

Na ovaj način utječe se na smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti te izravno doprinosi revitalizaciji ruralnih i teško dostupnih područja.