Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani ugovori – započinje gradnja poslovne zgrade „Vodovoda“ u Poduzetničkoj zoni Novska

Sve je spremno za gradnju poslovne zgrade novljanske tvrtke „Vodovod“ u Poduzetničkoj zoni Novska, a potpisivanjem ugovor od gradnji ovih dana kreće se u realizaciju projekta, prvog poslovnog objekta u zoni od njenog završetka prije pet godina.

Ugovor su potpisali, Mario Filipović, direktor „Vodovoda“ i Mario Pranić, direktor građevinske tvrtke „Venka gradnja“ iz Novske, koja je na natječaju izabrana između pet ponuda kao najpovoljniji izvođač. 

- Poslovi će se odvijati u 3 etape, u prvoj je  predviđen završetak Upravne zgrade, a u slijedećim izgradnja skladišnih i garažnih prostora. Radni dio prema glavnom projektu koji je izradio Hrvoje Ljubojević iz tvrtke  „Tenzor d.o.o.“,  koji će provoditi i postupak nadzora gradnje, veličine je 290 prostornih metara. Izgradnja Uprave zgrade financirana je iz vlastitih sredstava, s oko 3 milijuna kuna s uračunatim PDV-om, rekao je prigodom potpisivanja ugovora direktor Filipović.

Dodaje kako će s početkom poslova provođenja projekta aglomeracije, kanalizacijske odvodnje i vodoopskrbe,  „Vodovod“ imati potrebu za novim zapošljavanjem, a u novoj poslovnoj zgradi imati će dovoljno mjesta za dodatno zaposlene djelatnike. 

Rok gradnje predviđen je u trajanju od 12 mjeseci, kako je napomenuo Mario Pranić, završetak gradnje očekuje i nešto prije roka, a već nakon potpisivanja ugovora krenulo se s aktivnostima.

- Nakon početka radova na uređenju Poduzetničke zone Novska, do završetka potrebne infrastrukture 2013. godine, iako je u proteklom periodu bilo niz najava investitora i poduzetnika niti jedna investicija nije realizirana. Ovo je povijesni dan za Grad Novsku, gradnjom poslovnog objekta  „Vodovoda“ Poduzetnička zona dobiva smisao, rekao je Marin Piletić, gradonačelnik, najavivši i potpisivanje ugovora s jednim investitorom iz Zagreba o gradnji pogona u zoni.