Grad NOVSKA Službene stranice

Potpisani ugovori za javne radove

Potpisani ugovori za javne radove

U Novskoj postoji veliki interes za uključivanjem nezaposlenih osoba u javne radove. U cilju smanjenja nezaposlenosti u suradnji sa HZZ-om Grad Novska je osigurao 37 mjesta na kojima će korisnici realizirati mjeru javnih radova. U četvrtak, 27. kolovoza potpisani su ugovori između HZZ-a, Grada Novske, kojeg je predstavljao gradonačelnik Vlado Klasan, te ravnatelja i voditelja javnih ustanova i udruga i to Dječjeg vrtića Radost, Gradske knjižnice i čitaonice „Ante Jagar“, Pučkog otvorenog učilišta, Zajednice sportskih udruga, Gradskog društva crvenog križa Novska, DVD-a Novska i ŠNK-a „Libertas“. Prednost pri zapošljavanju na javnim radovima imaju osobe koje su prijavljene na HZZ-u duže od 12 mjeseci  (osobe bez završene srednje škole), odnosno 24 mjeseca (osobe sa završenim srednjoškolskim obrazovanjem).  Ugovor je zaključen sa svakim korisnikom na razdoblje od 6 mjeseci. Time se potiče zapošljavanje osoba koje su dugotrajno nezaposlene.


U programima javnih radova zapošljavaju se dugotrajno nezaposlene osobe s evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a nalaze se u evidenciji Zavoda.
Grad Novska  osigurao je 50.000 kuna za materijalna prava korisnika mjera javnih radova. Program javnih radova mora se temeljiti na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica, udruge civilnog društva i drugi subjekti.