Grad NOVSKA Službene stranice

Potpora poduzetnicima početnicima – do sada potpisano 26 Ugovora potpore HZZ-a i Grada Novske

Novih deset poduzetnika početnika potpisali su Ugovore potpore za dobivanje nepovratnih sredstva koja su im za početak poslovanja osigurali Hrvatski zavod za zapošljavanje, u visini od 55 tisuća kuna i 45 tisuća kuna koje su dobili od Grada Novske.

Potpisivanjem ugovora i mogućnost dobivanja sredstava za otvaranje obrta do sada je iskoristilo  26 poduzetnika početnika, a kako je prigodom potpisivanja Ugovora s novim korisnicima rekao Marin Piletić, gradonačelnik, „Grad Novska jedini je u Republici Hrvatskoj koji na ovaj način osigurava početak poslovanja poduzetnika početnika“.

Gradonačelnik je najavio i nove mjere pomoći i dodatna sredstava za startupove u gaming industriji u Novskoj, za pokretanje posla u najbrže rastućoj industriji na svijetu.

Ugovor su potpisali Robert Gabor za obrt pranja i čišćenja tekstila bez kemijskog čišćenja, Goranka Šimić, trgovina na malo s mesom i mesnim prerađevinama, Kristijan Komljenović, ugradnja stolarije, Diana Majdandžić, proizvodnja roleta od plastike, Petar Klanac, montaža suhe građe, Sandro Egredžija, proizvodnja kuhinjskog namještaja, Marija Tomaz, obrt za digitalni tisak i dizajn, Kornelija Tutić, caffe bar i noćni klub Plavac, Fabijan Adžam, postavljanje i najam razglasne opreme i Katica Perković, kavana.

 

Kod izrade poslovnih planova i projektne dokumentacije, svaki poduzetnik početnik imao je pomoć  od tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska.