Grad NOVSKA Službene stranice

Potpore i Mjere – „bez partnerstva s poduzetnicima i gospodarskim subjektima nema razvoja Grada“

Potpore i Mjere – „bez partnerstva s poduzetnicima i gospodarskim subjektima nema razvoja Grada“

Kroz niz potporama od uvođenja Mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske, do kraja prošle godine otvoreno je 125 novih radnih mjesta, a broj obrta u razdoblju od 2017. godine, kada je bilo 226 obrta, narastao je na 308 u 2020. godini.

Osim potpora poduzetnicima početnicima, Mjerama 1., 3. i 4., za postojeće poduzetnike s područja Grada Novske, kroz raspisani Natječaj, potpore male vrijednosti primilo je 35 vlasnika obrtničkih radnji.

Darovnice je uručio Marin Piletić, gradonačelnik, naglasivši doprinos Razvojnih agencija, SiMoRa  SMŽ i NORA Novska, koje su pripremale projekte za obrtnike, istaknuvši „ bez partnerstva i suradnje s poduzetnicima i gospodarskim subjektima nama razvoja Grada Novske“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Krajem 2020. godine, Gradsko vijeće Grada Novske je donijelo novi Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske 2021. do 2025. Programom će Grad nastaviti pružati potporu novljanskim poduzetnicima kroz dosadašnje mjere, ali i kroz novu potpornu mjeru kojom će „postojeći poduzetnici koji nisu smanjivali broj zaposlenih u prethodnoj godini i koji posluju dulje od dvije godine, moći aplicirati za sufinanciranje dijela plaće za sve novozaposlene u 2021.godini“.

Poseban dio potpora odnosi se na Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Novske, kojim se sufinancira razvoj poljoprivrednih gospodarstava kroz trinaest mjera usmjerenih na razvoj stočarstva potporama za povećanje matičnog stada, sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja i veterinarskih usluga te razvoj pčelarstva.

Za prošlu 2020. godinu, potpore za poljoprivredni i ruralni razvoj primilo je 95 poljoprivredna gospodarstva na području Grada Novske.