Grad NOVSKA Službene stranice

Potpore za tvrtke u gaming industriji – gaming developerima u 2019. dodijeljeno 780 tisuća kuna

Potpore za tvrtke u gaming industriji – gaming developerima u 2019. dodijeljeno 780 tisuća kuna

Prema nedavnoj objavi Ministarstva gospodarstva i Hrvatske obrtničke komore, Grad Novska pored gradova Lipika i Dubrovnika svrstan je na listu  s visokim porastom otvorenih obrta, a da Grad Novska i nadalje želi bilježiti porast broja obrtnika..

Novi doprinos tome je i potpisivanje Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava s vlasnicima gaming tvrtki u Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

Ugovore o dodjeli sredstava kroz Mjeru 2. Podmjere 2.2. za gaming industriju, s gradonačelnikom Marinom Piletićem potpisali su, Filip Arčabić, vlasnik tvrtke za izradu vido igara „ARCHIN“, Jurica Mišković, tvrtka „VIRTUAL ART“, Martina Kreković, vlasnica tvrtke „DOT M“, Gabrijel Jakopović, tvrtka „MADE UP“, Dorian Bebek, „DODO GAMES“, Martin Horvat, tvrtka „VERTEX“, Genoveva Veble, vlasnica tvrtke „TexLab 3D“ i Marina Dragomanović, vlasnica tvrtke za izradu vido igara „iNNArt design“.

 

 

Dodijeljeno je 520 tisuća kuna potpora, a kroz Mjeru 2. Podmjere 2.2 za gaming industriju od početka 2019. godine ukupno je potpisan ugovora u vrijednosti 780 tisuća kuna.

Kroz navedenu Mjeru potpora, Mjeru 3, „očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja poduzetnicima“ te prema riječima gradonačelnika Piletića, jednu od najboljih Mjera pomoći poduzetnicima u državi. Mjeru 2. Podmjeru 2.1. za poduzetnike početnike, stvorena je povoljna poduzetnička klima, raste broj obrta i nova radna mjesta.

 "Samo od početka ove godine  za poduzetnike početnike dodijeli smo 750 055 kuna", naglasio je gradonačelnik Piletić.

 

 

Sredstva Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Novska, u visini od 100 tisuća kuna, veliki su poticaj poduzetnicima početnicima. Time su otvorena 53 nova obrta s preko osamdeset novih radnih mjesta čemu treba pridodati i zaposlene u tvrtkama Poduzetničkog inkubatora PISMO, za izradu video igara.

Svima njima na početku stvaranja privatnog posla i otvaranju tvrtki na usluzi je bila Razvojna agencija agencije „NORA“ Novska i tim stručnjaka, kako kaže  Vida Iličić, ravnateljica, „otvoreni smo za daljnju suradnju i poticanje poduzetnika i poljoprivrednika“.