Grad NOVSKA Službene stranice

Povodom 50 godina književnog stvaralaštva Jasna Popović Poje primljena u Društvo hrvatskih književnika

Povodom 50 godina književnog stvaralaštva Jasna Popović Poje primljena u Društvo hrvatskih književnika

"Zahvaljujem vam što ste me danas, upravo na Svjetski dan pjesnika, primili i ponovno pokazali kako cijenite, podržavate i potičete književno stvaralaštvo u našem Gradu, a u kojem je i u mom slučaju tijekom posljednjih nekoliko godina došlo vrijeme žetve, odnosno ubiranja plodova nakon puno truda" – izjavila je novljanska književnica Jasna Popović Poje, prilikom prijama kod gradonačelnika grada Novske Vlade Klasana.

Naša spisateljica Poje je krajem veljače postala članica Društva hrvatskih književnika, te se priključila nekolicini Novljana koji su dio te književne Udruge. Gradonačelnik je upravo tim povodom u utorak, 21. ožujka održao prijam kako bi u ime svih građana grada Novske čestitao Jasni na ovom velikom uspjehu i zahvalio joj se na doprinosu kojeg je pružila Gradu tijekom svog bogatog stvaralaštva.

Koliko je bogato njezino književno stvaralaštvo govori i podatak da je Jasna Popović Poje članica četiri značajne kulturne, odnosno književne Udruge; Matice hrvatske, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Svjetske udruge haiku i tanka pjesnika, te sada i Društva hrvatskih književnika. Jasna je kazala kako već punih 50 godina "svakodevno poje, pjeva i sklada stihove", te je izjavila kako se nada da će joj ova godina donijeti novu zbriku pjesama i igrokaza za djecu, koje će biti još jedan sladak i lijep plod u njezinoj književnoj košarici.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je imao čast nazočiti promociji njenih književnih djela koja oplemenjuju naš kraj. Posebno je pohvalio njen rad s mladima na koje prenosi ljubav prema stihovima, naglasivši kako je svojim zalaganjem zaslužila veliko poštovanje. "Vjerujem da je vaše ime već sada upisano u povijest našeg Grada jer ste doajen  spisateljstva i kulture u Novskoj" – zaključio je gradonačelnik.

"Zahvaljujem svima koji su mi pomagali u mojoj plodonosnoj berbi od prve učiteljice, mojih nastavnika i profesora Hrvatskog jezika, do sadašnjih kolegica i kolega od pera iz svih nabrojenih Udruga, a posebno se zahvaljujem vama poštovani gradonačelniče, jer mi pružate podršku u radu, cijenite moj trud i pisanje i velik ste oslonac mom stvaralaštvu" – rekla je Jasna Popović Poje, kojoj želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.