Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljena izložba radova dječje radionice

 

Nakon nekoliko odrađenih likovnih radionica za djecu predškolskog uzrasta, predstavljena je izložba dječjih radova za sve polaznike radionice i njihove roditelje u petak, 24. lipnja u Galeriji  POU Novska. Svoj svijet mašte djeca su prenijela na papir i pokazala koliko su zapravo nadarena i talentirana.

Izložbu su otvorili ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Novska Valentina Opić i predsjednik Udruge "Dlan"- Društvo likovnih autora Novska, Žan Žafran koji su ujedno i organizatori radionica. Cilj radionica bio je razvijanje i poticanje timskog rada kod djece, uspostavljanje dijaloga, aktivno slušanje i postavljanje pitanja, te razmjena iskustava uz dobru zabavu.

U suradnji s POU Novska pružili smo našim najmanjima da kroz zabavu i igru samostalno ovladaju osnovama pravilnog korištenja različitog materijala, tehnika, pribora, da sami kreiraju svoj svijet iz mašte- izjavio je predsjednik "DLAN-a" Žan Žafran. Radionice su se održavale od 13. do 24. lipnja, ponedjeljkom, srijedom i petkom. Po završetku razgledavanja izložbe priređen je i domjenak uz druženje djece i roditelja.