Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljene Mjere dobivanja potpora za poljoprivrednike, za razvoj njihovih OPG-a

Predstavljene Mjere dobivanja potpora za poljoprivrednike, za razvoj njihovih OPG-a

U Hrvatskom domu u Roždaniku, održana je tribina kojom se zainteresiranima željelo približiti više teme. Predstavljen je Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2020.godine, odnosno poticajne Mjere ruralnog razvoja potpora za mlade poljoprivrednike, kao i poticajne Mjere Grada Novske za poljoprivredu.

Riječ je bila i o uslugama koje pruže Razvojna agencija NoRa, kod izrade i kandidiranja projekata kojim se poljoprivrednici prijavljuju za pojedine Mjere i sredstva, te o gradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.

Sudionici ove dobro posjećene tribine „Ubrzajte razvoj svog OPG-a“, bili su Vida Iličić, ravnateljica NoRe i Domagoj Šejatović, NoRa,  Vlatka Grgić, Poljoprivredno savjetodavna služba, Eva Đurić, Grad Novska te Marin Piletić, gradonačelnik.

Grad Novska i Razvojna agencija NoRa, nastaviti će s organiziranjem sličnih tribina, kako bi se poljoprivrednicima predstavile mogućnosti dobivanja bespovratnih sredstava za razvoj njihovih poljoprivrednih dobara.