Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavnici tvrtke Podobnik d.o.o. na prijemu kod Gradonačelnika

Predstavnici tvrtke Podobnik d.o.o. na prijemu kod Gradonačelnika

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Sisak i ove je godine donijelo odluku o dodjeli priznanja za kontinuirano poslovanje tvrtkama koje obilježavaju dugogodišnje jubilarno djelovanje.  Svečana dodjela priznanja  i dodjela Plakete Kristalna kuna i Plakete Zlatna kuna u kategorijama malih, srednjih i velikih trgovačkih društava održana je  u petak, 18. rujna u Sisku.
Priznanje HGK Županijske komore Sisak ove godine došlo je i u Novsku, priznanje za 20-godišnji uspješan rad dobilo je poduzeće Podobnik d.o.o. koje je onovano u studenom 1995. godine na inicijativu Marijana Podobnika.  Osim obnove 350 oštećenih kuća u ratu, ova građevinska tvrtka u proteklih je 20 godina uspješno izgradila i obnovila brojne objekte ne samo u našoj županiji nego i u drugim dijelovima Hrvatske. U ime poduzeća Podobnik d.o.o. priznanje za 20 godina kontinuiranog poslovanja preuzeo je direktor Darko Đilas.
Bio je to povod za prijem kod gradonačelnika grada Novske Vlade Klasana u srijedu,  23. rujna. 
Tom prigodom vlasnik poduzeća Podobnik d.o.o. Marijan Podobnik je rekao kako mu ovo priznanje puno znači. " Mi već dvadesetak godina godina djelujemo kao poduzeće, a prije toga pet godina smo djelovali kao obrt, tako da smo u građevinarstvu gotovo 25 godina i  u ovim teškim gospodarskim uvjetima uspjeli smo opstati"- ističe Podobnik i navodi kako sve svoje obveze redovito podmiruju i poduzeće je likvidno. 
Direktor poduzeća Darko Đilas, navodi kako trenutno ima posla u građevini, uskoro primamo još dva radnika, može se reći da je malo krenulo u građevinarstvu,  zahvalio se gradonačelniku na  prijemu. 
Gradonačelnik je razgovarajući s predstavnicima tvrtke Podobnik d.o.o. rekao kako je u ovim teškim trenucima gospodarske krize, lijepo  čuti da netko od naših gospodarstvenika dobije  priznanje za  kontinuirani rad i zapošljavanje ljudi. Sve tvrtke s područja Novske rade u ove dvije godine i angažirane su na radovima izrade fasada, stolarije i krovova  koje smo ostvarili putem projekta kroz Fond za energetsku učinkovitost  u vrijednosti preko 3 milijuna kuna, a  s tvrtkom Podobnik d.o.o.  surađujemo i na izgradnji mrtvačnice u Borovcu. Jedan dio tvrtki radi na izgradnji poduzeća Hakadesch u Poduzetničkoj zoni Novska, a ovom prigodom mogu najaviti da će  krajem listopada biti postavljanje kamena temeljca za tvrtku Terastone - Croatia također u Poduzetničkoj zoni, a riječ je o projektu od 115 milijuna kuna  i tu ćemo također u dogovoru s investitorima  u radove uključiti naše domaće tvrtke. Čestitam tvrtki Podobnik d.o.o.  na ovom značajnom priznanju i nadam se i dalje dobroj suradnji- rekao je gradonačelnik Vlado Klasan.