Grad NOVSKA Službene stranice

Premijer Plenković i ministri u obilasku PISMO 2 Inkubatora i tvrtke Quercus

Premijer Plenković i ministri u obilasku PISMO 2 Inkubatora i tvrtke Quercus

Prilikom jučerašnje posjete Novskoj, a u svrhu otvorenja Učeničkog doma Srednje škole Novska, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zajedno s ministrom Radovanom Fuchsom i ministricom Ninom Obuljen Koržinek obišao je i Poduzetnički inkubator PISMO 2 te tvrtku Ante Mijić-Quercus d.o.o.

Prilikom posjete PISMO 2 Inkubatoru istaknuo je kako je riječ o projektu koji brendira i razvija grad Novsku, ali i Sisak te Sisačko-moslavačku županiju, a za koji je zaslužna Razvojna agencija SIMORA, koja je u razvoju digitalne industrije prepoznala i priliku za razvoj gaming industrije. Dodao je i kako će Vlada nastojati sustavno podržavati razvoj Sisačko-moslavačke županije, osobito kroz projekt Kampusa gaming industrije, koji je nedavno uvršten i u Program revitalizacije Sisačko-moslavačke županije, a čije je financiranje predviđeno iz Fonda za pravednu tranziciju.

TONSKI PRILOG: Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković
Direktor Razvojne agencije SIMORA, Mario Čelan, ističe kako su s projektima orijentiranima prema gaming industriji, napravili cjelovitu priču počevši od uvođenja engleskog jezika u vrtiće, pa do šestomjesečnih prekvalifikacija i edukacija za tehničare za razvoj videoigara, a najavljuje i pripremu programa za visokoškolsko obrazovanje u tom području.
 
TONSKI PRILOG: Mario Čelan

Nakon obilaska PISMO 2 Inkubatora, premijer Plenković uputio se prema tvrtki Ante Mijić-Quercus u Bročicama, koja je u preko 30 godina poslovanja izgradila veliki drvoprerađivački pogon i čini okosnicu kružnog gospodarenja u drvnoj industriji grada Novske. Direktor tvrtke i zaposlenici upoznali su premijera s poviješću i tradicijom svoje tvrtke te s glavnim proizvodima u ponudi i procesima proizvodnje.

Quercus je u suradnji sa Simorom realizirao dva projekta sufinancirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj – prvi je povećanje sušnosnih kapaciteta tvrtke ukupne vrijednosti 4,5 milijuna kuna (sufinanciranje iz EFRR iznosi 1.298.355,10 kn). Kroz drugi projekt, tvrtka Quercus nabavila je DESA sustav sastavljen od trakaste sušare, uljarnice i informatičkog programa u vrijednosti 19.360.852,39 kuna, a Europski fond za regionalni razvoj sufinancirao ga je u iznosu od 5.151.076,12 kuna. Kroz ove projekte, tvrtka Quercus zaposlit će ukupno 29 radnika.