Grad NOVSKA Službene stranice

Prijam u povodu Nacionalnog dana Republike Koreje

Korejski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, njegova ekscelencija Suh Hyung-Won 30.rujna priredio je svečani prijam u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu obilježavanja Nacionalnog dana Republike Koreje. U pozdravnoj riječi veleposlanik Republike Koreje Hyung – won Suh iznio je podatak da je, prema vjerovanju na taj dan osnovano prvo korejsko kraljevstvo. 

Među visokim uzvanicima prijemu su nazočili brojni veleposlanici i ministri, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, potpredsjednici Hrvatskog sabora Nenad Stazić i Željko Reiner,te bivši predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Na poziv korejskog veleposlanika svečanom prijamu odazvao se i novljanski gradonačelnik Vlado Klasan koji je tom prigodom, čestitajući nacionalni praznik Republike Koreje, NJ. E. veleposlaniku Suh Hyung-Wonu, izrazio želju za razvitkom suradnje, osobito na sportskom, kulturnom i gospodarskom području. 

Pri završetku prijama, veleposlanik je sve uzvanike pozvao na svečani koncert Korejskog simfonijskog orkestra koji ove godine obilježava trideset godina djelovanja, a etablirao se kao vodeći orkestar za klasičnu glazbu u svojoj zemlji.