Grad NOVSKA Službene stranice

Pripreme za obilježavanje VRO „Bljesak“ – svečano i u spomen na veliku pobjedu

Čuvajući sjećanje na dane pobjede i ponosa, s temom oko svečanog obilježavanja VRO „Bljesak“, okupili su se članovi Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske.

U uvodnom dijelu sastanka, Ivica Vulić, predsjednik Odbora i Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, upoznali su predstavnike braniteljskih udruga sa sadržajima koji će biti dio Programa 24. obljetnice VRO „Bljesak“.

Kako su najavili, dan ranije, u utorak, 30. travnja u Novsku bi došli ministri, Tomislav Medvjed, ministar hrvatskih branitelja i Damir Krstičević, ministar obrana, na tribinu u povodu „Bljeska“.

Osim svečanog okupljanja branitelja i građana uz zajedničku proslavu, u programu ovogodišnjeg „Bljeska“ je i velika cjelodnevna Revija filmova o Domovinskom ratu.

Kako je već najavljeno u Programu događanja je i 22. planinarski pohod „planinarskim putom VRO „Bljesak“, koji organizira PD „Zmajevac“, za nedjelju 28. travnja.

U srijedu 1. svibnja održati će se i deveti po redu „Mimohod pobjede“ od Novske do Rajića, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Novske, u spomen na stradale hrvatske branitelje, koji su položili svoje živote za slobodnu Hrvatsku i uz obljetnicu VRO „Bljesak“.