Grad NOVSKA Službene stranice

Priznanja za izvorni folklor i ljepotu KUD-u „Kolo“ Stari Grabovac

Krajem listopada prošle godine KUD „Kolo“ Stari Grabovac nastupili su na „6. Susretima čuvara hrvatske etno baštine“ u Filderstatu u Njemačkoj.

Bili su gosti folklornog društva „Ruža – Kraljica mira“ iz Filderstada, Hrvatske matice iseljenika i obitelj Dražena i Dubravke Žugač.

Na ovoj manifestaciji izvornog folklora u konkurenciji 16 hrvatskih folklornih društava iz Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine biralo se najbolje folklorno društvo.

KUD „Kolo“ Stari Grabovac prema mišljenju stručnog suda osvojilo je 1. mjesto za nastup u kategoriji izvornog folklora, a članica „Kola“, Matea Gregorić proglašena jednom od najljepših čuvarica folklorne baštine na manifestaciji u Filderstatu.

Ovih dana u Stari Grabovac pristiglo je Priznanje i diploma, predstavnik FD „Ruža – Kraljica mira“, gospodin Željko Šarenić, uručio je nagradu folklorašicama i folklorašima KUD-a „Kolo“, u etno ambijentu obiteljske kuće Ane i Ilije Gregorić.

Pristiglo Priznanje još je jedno u nizu dobivenih kroz četiri desetljeća rada društva. Krasiti će vitrine gdje osvojene nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu podsjećaju na  generacije čuvara baštine Starog Grabovca, na njihov hrvatski ponos svih proteklih ali i godina koje su pred mladim naraštajima.