Grad NOVSKA Službene stranice

Priznanje za transparentnost proračuna za Grad Novsku za 2017./2018. godinu

Instituta za javne financije iz Zagreba nakon provedenog istraživanja „svih elemenata vezanih  uz transparentnost financijskih dokumenata“,  Gradu Novska dao je najviše ocjene i dodijelio „Priznanje za transparentnost gradskog proračuna za 2017./2018. godinu“.

Ovo je drugi put da je Grad Novska od Instituta za javne financije, ocjenom 5 visoko ocijenjen za transparentnost proračuna. Zasluge idu Upravnom  odjelu za proračun i financije, za  
odgovorno i uspješno upravljanje financijama i gradskim proračunom. Odjel vodi Marica Vitković, pročelnica. 

- Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu. To se mjeri brojem objavljenih proračunskih dokumenata objavljenih na službenim stranicama grada, izvršenje proračuna, objavom „proračuna u malom“ za građane, koje pozivamo da sudjeluju u kreiranju svakog godišnjeg Proračuna, kazala je pročelnica Vitković, koja uspješno vodi Upravni  odjel za proračun i financije Grada Novske trinaest godina. 

Među županijama prema razini transparentnosti proračuna, po broju objavljenih dokumenata je i Sisačko moslavačka županija, a od gradova za područje SMŽ  na temelju istraživanja Instituta za javne financije,  ocjenu 5 za transparentnost dobili su samo Grad Novska i Sisak.
Općina Jasenovac i Lipovljani, dobili su ocjenu 4.