Grad NOVSKA Službene stranice

Proglašeni najuspješniji sportaši i sportašice Novske

U tradicionalnom godišnjem izboru Zajednice športskih udruga grada Novske, proglašeni su najbolji među novljanskim sportašima u protekloj godini. Na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici njima su dodijeljene medalje i pehari.

Titula najuspješnije sportašice za 2018. godinu pripala je Nives Bišof,  članici  badminton ekipe Školskog sportskog društva „Srednjoškolac“  Novska. Badmintonom se s puno uspjeha  bavi 7 godina,  postiže zapažene rezultate kako u školskim, tako i klupskim natjecanjima,  te je kao mlađa kadetkinja  na listi Hrvatske reprezentacije.

 

Najuspješniji sportaš grada je Denis Hadžić, igrač SNK „Sloga“  Jazavica – Roždanik. U 2018. godini u prvenstvu 1. ŽNL odigrao je sve utakmice i  postigao  28 golova, a NK Sloga je zahvaljujući njegovim odličnim nastupima i golovima uvjerljivo osvojili jesenski naslov  prvaka u 1. ŽNL SMŽ.

 

Kao najuspješnija ženska ekipa u prošloj godini proglašena je badminton  ekipa Školskog sportskog društva „Srednjoškolac“  Novska, Nives Bišof, Lucija Veble, Ivana Kuliš i Karla Šimičić, voditelji ekipe, Željko Čačaić i Josip Šimunović. Na Državnom natjecanju školskih sportskih društava  nije im bilo ravnih te su bez problema postale Državne prvakinje.

Za najuspješniju mušku ekipu proglašen je SNK „Libertas“ Novska, u 2018. godini u seniorskoj konkurenciji  u 1. ŽNL osvojio su drugo mjesto i po drugi puta u kratkom periodu Libertas je  osvojio KUP Sisačko-moslavačke županije. Trener ekipe je Zlatko Šepović, a predsjednik je Miroslav Perošević.

 

Sportska nada za 2018. godinu je Laura Bilandžija, članica Ženskog rukometnog kluba „Novska“, a kod muških, David Bišof  iz Kuglačkog kluba Novska.

Najuspješnijim sportskim djelatnikom u Gradu Novska proglašen je  Miroslav Perošević, predsjednik NK „Libertas“ te  član više sportskih saveza i zajednica u Novskoj i županiji.

Medalje i Priznanja uspješnim sportašima dodijelila je Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika i Josip Šimunović, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Novske.

Pod njegovim presjedanjem održana je i redovita godišnja skupština , na kojoj je usvojeno Izviješće o radu i financijsko izviješće. Između ostalog na Skupštini je  istaknuto da Zajednicu sportskih udruga Grada Novske čini 34 sportske udruge ili kluba i da se programskim aktivnostima na području Grada sportom bavi 1693 sportaša i sportašice.