Grad NOVSKA Službene stranice

Program "Da se ne zaboravi" govori o povijesnim činjenicama iz Domovinskog rata

Udruga hrvatskih branitelja INA-Naftaplin KVIN, Podružnica Moslavačka Gračenica je u utorak 21. rujna organizirala edukativnu akciju za mlade, s ciljem promicanja vrijednosti Domovinskog rata. U programu su sudjelovali učenici iz Popovače i Kutine, koji su tom prigodom posjetili spomen obilježje u Gradskom parku u Novskoj, na kojemu su uklesana imena 106 poginulih hrvatskih branitelja.

Ondje su ih dočekali gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i njegov zamjenik Vedran Mihaljević. Predsjednik podružnice Dragan Šarčević naglasio je kako i dalje planiraju provoditi ovu edukaciju kroz suradnju s Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Gradonačelnik Vlado Klasan je pozdravio sve prisutne, te je kao aktivni sudionik Domovinskog rata, učenike upoznao s tijekom borbe protiv velikosrpske agresije na Zapadno – slavonskom ratištu.

"Ukoliko vam uspijemo prenijeti saznanja o događanjima u Domovinskom ratu, vi ćete moći drugim generacijama prenositi tu istinu i biti istinski nositelji pravde i povijesnih činjenica ovih područja" – rekao je gradonačelnik Novske, koji se zahvalio organizatorima edukativnog programa "Da se ne zaboravi". Svi zajedno položili su svijeće kod spomen obilježja u Gradskom parku, a kasnije i ispred spomen obilježja u holu zgrade INA – Naftaplin, gdje su organizirali i skromni domjenak za sudionike.