Grad NOVSKA Službene stranice

Projektom

Projektom "Pokret za radost" do izgradnje vježbališta na otvorenome

Coca-Colin sustav u Hrvatskoj nastavlja s projektom Pokret za radost izgradnje vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, te će ove godine postaviti njih još deset diljem Hrvatske. O gradovima u kojima će se urediti nove aktivne zone glasovanjem ponovno odlučuju sami građani, a njihovim se uređenjem želi pridonijeti obogaćivanju sadržaja lokalnih zajednica te građane potaknuti na redovito vježbanje i rekreaciju.

Glasovati se može na mrežnoj stranici www.pokretzaradost.hr od 15. veljače do 15. travnja 2017.

Tijekom 2016. uređeno je deset aktivnih zona u gradovima diljem Hrvatske, a do kraja će ove godine Coca-Colin sustav u suradnji s partnerima projekta i lokalnim vlastima urediti novih deset aktivnih zona. Svaka od njih bit će opremljena sa šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se mogu koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci i profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome. U gradovima u kojima budu uređena vježbališta na otvorenome Coca-Cola će organizirati i besplatne aktivnosti koje uključuju različite vrste rekreacije i savjetovanje o vježbanju pod nadzorom partnera projekta te u dogovoru s mjesnim udrugama i organizacijama kao dodatan poticaj stanovništvu na više kretanja i redovito vježbanje.

Partneri inicijative uređenja aktivnih zona u sklopu projekta Pokret za radost su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu projektu dali su Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. Projekt i ove godine kao njegovi veleposlanici podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac te Antonija Blaće, televizijska voditeljica.